Verklaring van Internationalisten tegen de oorlog in de Oekraïne

Oorlog tegen de oorlog! Geen druppel bloed voor de 'natie'!

De machtsstrijd tussen oligarchische clans in Oekraïne dreigen tot een gewapend internationaal conflict te escaleren. Het Russische kapitalisme heeft tot oog de Oekraïense staatsmacht opnieuw in te richten om hun lang geplande imperialistische en expansionistische agenda in de Krim en het oosten van Oekraïne door te voeren – zij hebben sterke economische, financiële en politieke belangen in deze regio.

Tegen de achtergrond van een nieuwe ronde van dreigende economische crisis in Rusland probeert het regime Russisch nationalisme op te stoken om de aandacht af te leiden van de groeiende sociaal-economische problemen van de werkers: armzalige lonen en pensioenen, de ontmanteling van de beschikbare gezondheidszorg, het onderwijs en de andere sociale diensten. Onder dekking van het gedonder van nationalistische en militante retoriek is het makkelijker om, gebaseerd op reactionaire, conservatieve waarden en repressieve wetgeving, de formatie van de autoritaire ondernemingsstaat af te ronden.

De acute economische en politieke crisis in Oekraïne hebben tot een vergrootte confrontatie geleid tussen de 'oude' en 'nieuwe' oligarchische clans waarvan de eerstgenoemde gebruik heeft gemaakt van ultra-rechtse en ultra-nationalistische formaties om een coup te plegen in Kiev. De politieke elites op de Krim en van oost-Oekraïne hebben niet de intentie hun macht en bezit te delen met de opvolgende regeerders uit Kiev en proberen te steunen op hulp van de Russische overheid. Beide zijden hebben naar de heersende nationalistische hysterie gegrepen: respectievelijk Oekraïens en Russisch. Er zijn gewapende botsingen en bloedvergieten. De westerse machten hebben hun eigen belangen en aspiraties en hun interventie in het conflict zou kunnen leiden tot een Derde Wereldoorlog.

Oorlogvoerende klieken van bazen laten zoals altijd ons gewone mensen: de loonarbeiders, werkelozen, studenten, pensioengerechtigden, vechten voor hun belangen... Ons drogerend met de nationalistische drugs, zetten ze ons tegen elkaar op waarbij we onze werkelijke behoeften en belangen vergeten. Wij geven niet om hun 'naties'. Waar we om geven zijn vitalere en drukkendere problemen – hoe we de eindjes aan elkaar knopen in het systeem dat zij hebben gesticht om ons tot slaaf te maken en te onderdrukken.

We zullen niet zwichten voor de nationalistische vergiftiging. Naar de hel met hun staat en 'natie', hun vlaggen en ministeries! Dit is niet onze oorlog, en we zouden er niet op in moeten gaan, betalend met ons bloed voor hun paleizen, bankrekeningen en het genot om in het pluche te zitten van de autoriteiten. Als de bazen in Moskou, Kiev, Lviv, Kharkiv, Donetsk, Simferopol, Washington en Brussel met de oorlog beginnen, is het onze taak ons hier met alle middelen tegen te verzetten!

Geen oorlog tussen de 'naties' – Geen vrede tussen de klassen!

KRAS, Sectie van de Internationale Arbeiders Associatie (AIT/IWA) in Rusland

Internationalisten uit Oekraïne, Rusland, Moldavië, Israël, Litouwen, Polen

Anarchistische Federatie Moldavië

Fractie van Revolutionaire Socialisten (Oekraïne)

Workers Solidarity Alliance (Noord-Amerika)

Internationalisten uit US, Ierland, Nederland

Anarcho-syndicalistische Initiative Roemenië

libertariërs Barcelona

De communistische links en internationalisten uit Ecuador , Peru, de Dominicaanse Republiek, Mexico, Uruguay en Venezuela

Arbeider - communistische Initiative (Frankrijk )

Leicester groep Anarchistische Federatie (Groot-Brittannië)

Francophone Anarchistische Federatie

Internationale van Anarchistische Federaties

Vakbond de arbeiders en de precaire Clermont - Ferrand CNT - AIT ( Frankrijk )

"World Revolution" (Kroatië )

Libertaire socialist (Egypte )

libcom.org groep

Netwerk "World in Common"

Industrial Workers of the World (IWW)

Libertaire factie van de Sennacieca Asocio Tutmonda

Bristol groep Anarchistische Federatie (Groot-Brittannië)

Netwerk anarcho-syndicalisten (MASA, Kroatië)

Hamid Moradei (libcom.org/tags/hamid-moradei)

"Piek van sociale actie" (Athene, Griekenland)

Anarchistische Federatie - Regionaal Netwerk Zuidoost-Engeland

South Florida General Membership Branch of Industrial Workers of the World (USA)

Rosa Luxemburg Page (www.facebook.com/rosa.luksemburg)

Nationale Anti-nucleaire Network (Italië)

Anarchist uit Engeland

Cirkel "Alternativa di Classe" (Italië)

Anarchistische Federatie Edinburgh

 

Deze verklaring is open voor ondertekening

https://www.indymedia.nl/node/add/comment/21678

 

Translated by Anarchist group of Nijmegen